Kullanıcı Girişi | Üyelik
Gentle Giant
Tarz : Eclectic Prog
Ülke : İngiltere

Progressive Rock dünyasında 1970 - 1980 yılları arasında sessiz sedasız etkisini bırakıp gitmiş İngiliz gruptur. Grubun ilk kurulduğu yıl olan 1970'teki kadrosu;

Gary Green - Gitar, VokalKerry Minnear - Vokal, Klavye, Bas, Davul

Derek Shulman - Vokal, Saksafon, Bas, Davul, Klavye

Phil Shulman - Vokal, Saksafon, Trompet

Ray Shulman - Bas, Viyolin, Gitar

Martin Smith - Vurmalı Çalgılar'dır.

Grup elemanları müzik konusunda oldukça bilgilidirler. Kesinlikle ticari bir kaygıları yoktur. Hiçbir albümü para kazanayım anlayışında olmamıştır. Grubun şarkılarını sindirmek oldukça zordur. Bir şarkıyı sindirmek çok zaman alır. Çünkü oldukça özgündürler. Sadece kendilerince, onların kulağına iyi gelen müzikleri yaparlar ve beğenen beğenir havası vardır. Grup elemanları toplam otuza yakın müzik aleti çalabilmektedir. Tek bir vokalistleri yoktur. Her tarz şarkılarının vokali ayrıdır.

Diskografileri şöyledir;

Gentle Giant (1970)

Acquiring The Taste (1971)

Three Friends (1972)

Octopus (1972)

In A Glass House (1973)

The Power And The Glory (1974)

Free Hand (1975)

Interview (1976)

The Missing Piece (1977)

Giant For A Day (1978)

Civilian (1980)

 



Albümler
  Gentle Giant
  Acquiring the Taste
  Three Friends
  Octopus
  In a Glass House
  The Power and the Glory
  Free Hand
  Interview
  The Missing Piece
  Giant for a Day
  Civilian
 
 
 
   
 
 
 
 


2006 - 2010 Progturk.com
Bu site progarchives.com'dan esinlenerek hayata geçirilmiştir.
Destek: Last.fm ProgressiveTR grubu
Kodlama ve Tasarım: Anıl "megamefta" Okay