Kullanıcı Girişi | Üyelik
Fates Warning
Tarz : Progressive Metal
Ülke : Amerika

1983'te John Arch, Jim Matheos, Victor Arduini, Joe Dibiase, Steve Zimmerman kadrosuyla Hartford, Amerika'da kurulmuş Progressive Metal grubudur. Progressive Metal türünde çok çok iyi olmalarına rağmen, yurdum insanı tarafından çoğunlukla Dream Theater'ın gölgesinde kalmaya mahkum edilmiştir. Dream Theater'ın eski klavyecisi Kevin Moore'un grupta klavye çaldığı bir dönem olmuştur. A Pleasent Shade Of Gray gibi bir başyapıtta klavyesini konuşturmuştur. Bence Dream Theater'ca kıymeti bilinmemiştir. Hatta bir rivayete göre eğer gruptan ayrılmasaymış Dream Theater dağılabilirmiş. Ne kadar doğru bilemeyiz artık. Ama bu kadar güzel bir grubun Dream Theater'ın gölgesinde kalmasına dayanamayıp keşke ayrılmasaymış dediğim olmuyor değil.

Şu an ki kadrosu;


Jim Matheos - Gitar

Ray Alder - Vokal

Joey Vera - Bas

şeklindedir.

Grubun diskografisi aşağıdadır.

Stüdyo Albümleri

Night on Bröcken (1984, reissued and expanded 2002)
The Spectre Within (1985, reissued and expanded 2002)
Awaken the Guardian (1986, reissued and expanded 2005)
No Exit (1988, reissued and expanded 2007)
Perfect Symmetry (1989, reissued and expanded 2008)
Parallels (1991)
Inside Out (1994)
A Pleasant Shade of Gray (1997)
Disconnected (2000)
FWX (2004)

Canlı Albümleri

Still Life (1998)
Live in Athens (2005)


Albümler
  A Pleasant Shade of Grey
 
 
 
   
 
 
 
 


2006 - 2010 Progturk.com
Bu site progarchives.com'dan esinlenerek hayata geçirilmiştir.
Destek: Last.fm ProgressiveTR grubu
Kodlama ve Tasarım: Anıl "megamefta" Okay